Meer leads genereren met uw website?

Een statische website is niet meer van deze tijd. Om bezoekers naar uw website te krijgen dient u actief met uw doelgroep te communiceren. Een website is meer dan alleen maar informatie, met uw website kunt u meer leads genereren. Om dit te realiseren is het vertrouwen en de interactie van uw website van groot belang. Om het vertrouwen en de interactie te verhogen hebben wij een aantal mogelijkheden opgesteld.

Vertrouwen

Het wekken van vertrouwen is een belangrijk punt voor uw online communicatie. Wanneer een bezoeker uw website vertrouwd is de kans vele malen groter dat deze contact met u opneemt. Het opbouwen van vertrouwen kan op verschillende manieren bereikt worden.

Bedrijfsinformatie

Het lijkt misschien overbodig om deze informatie te vermelden. Dit is echter een zeer belangrijk onderdeel. Door het vermelden van uw bedrijfsinformatie inclusief KvK nummer laat u de bezoekers zien dat u een professioneel geregistreerd bedrijf bent. Uit ervaring blijkt dat niet ieder bedrijf de bedrijfsinformatie opneemt op de website.

Referenties

Referenties op uw website laten uw praktijk ervaring en kwaliteit zien. Denk er maar eens aan, wanneer u een website bezoekt waarin referenties, case-studies en/of een portfolio in opgenomen zijn. Vertrouwt u de website en hierdoor het bedrijf meer of minder? Dit kan een verschil maken voor wie de kant kiest.

Reviews

Het opnemen van reviews kan een boost geven in het vertrouwen van uw website. De review komen namelijk van echte klanten en zijn echte ervaringen. Deze reviews geven de ervaring aan die een potentiële klant van u kan verwachten. Het opnemen van reviews kan een zeer groot verschil maken. Reevoo heeft een onderzoek gehouden in de vakantiebranche. Dit onderzoek laat zien dat vier op de vijf vakantiegangers reviews gebruikt om een keuze te maken. Tevens laat dit onderzoek zien dat 60% van de consumenten eerder geneigd is een reis te boeken wanneer er reviews aanwezig zijn. Ondanks dat dit onderzoek op de vakantie branche uitgevoerd is, laat dit zeer duidelijk het effect van reviews zien. Reviews kunnen meer leads genereren.

Snelheid

Één van de stelregels voor gebruikersvriendelijkheid is de snelheid waarmee een gebruiker zijn taak uit kan voeren. Hoe minder kliks er nodig zijn om het doel te bereiken, hoe minder gebruikers afhaken in het proces. Er zijn een aantal eenvoudige aanpassingen door te voeren om deze gebruikerssnelheid omhoog te halen.

Kleine formulieren

Een formulier met een groot aantal invul velden heeft veelal een hoog percentage van bezoekers die de website vroegtijdig verlaten. Dit wil zeggen, veel gebruikers haken af voordat ze het formulier volledig hebben ingevuld. Vraag uzelf eens af, is het nodig om alle informatie direct te weten, of kunt u de informatie achteraf aan de klant vragen? Als dit antwoord ja is, volstaat het vaak al om alleen een naam, telefoonnummer en/of e-mail adres van de klant te vragen.

Maak het eenvoudig

Waarom zou u een klant naar de contactpagina leiden terwijl het formulier ook op de pagina opgenomen kan worden? Het verwerken van het contactformulier op de pagina maakt het eenvoudiger en sneller voor een bezoeker om contact op te nemen. Tevens heeft een bezoeker minder tijd om zich te bedenken, er is namelijk een handeling minder om het formulier in te voeren.

Relevantie

Wanneer de informatie niet relevant voor de bezoekers is, dan is de kans dat deze contact met u opneemt zeer klein.

Meld ontwikkelingen

Ontwikkelingen binnen uw bedrijf zijn de moeite waard om te vermelden. Een nieuw personeelslid, een nieuwe of afgeronde opdracht, dit zijn ontwikkelingen die opgenomen kunnen worden in een blog. Door deze ontwikkelingen te vermelden laat u ten eerste zien dat uw bedrijf leeft en laat u de bezoekers een kijkje nemen in uw keuken.

Actualiteiten

Is er een actualiteit waar uw bedrijf mee te maken heeft, of (dit is misschien nog wel belangrijker) waar uw doelgroep mee te maken heeft? Meld dit op uw website en geef hierbij aan hoe u met uw bedrijf met deze actualiteiten omgaat. Wat kunt u de doelgroep bieden omtrent deze activiteit. Dit wekt vertrouwen, expertise en tevens modernisering.

Uw website optimaliseren?

Benieuwd of uw website geoptimaliseerd kan worden? Vul het formulier in en laat vrijblijvend een quickscan door Nex Studio uitvoeren.

mm

About the author

Dennis de Jong
Front End Web Developer bij
Bij mij kunt u terecht voor al uw technische vragen over WordPress. Zelf heb ik al meer dan 8 jaar ervaring met het Content Management Systeem WordPress. De website bouw en opzet daar ben ik verantwoordelijk voor.

Got Something To Say:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *