WordPress website onderhoud door professionals

Net als een auto heeft een website ook met bepaalde tijdsintervallen een servicebeurt nodig om succesvol te blijven functioneren. De belangrijkste onderdelen voor een website van deze tijd dat onderhouden moet worden zijn het contentmanagementsysteem* en de bijbehorende plug-ins. Onder andere om te voorkomen dat uw website wordt gehackt.


*Een content-beheersysteem of contentmanagementsysteem is een softwaretoepassing, meestal een webapplicatie, die het mogelijk maakt dat mensen eenvoudig, zonder veel technische kennis, documenten en gegevens op internet kunnen publiceren (contentmanagement). Als afkorting wordt ook wel CMS gebruikt, naar het Engelse content management system (inhoudbeheersysteem).


Uw WordPress website onderhoud overlaten aan professionals? Voordat u onderhoud uitbesteed is het belangrijk om te begrijpen waarom het nodig is.

Updates

Ten eerste dient u te weten wat een update is en waarvoor het wordt toegepast.

1.1 Wat zijn updates?
Updates zijn toevoegingen/installaties aan bestaande software die problemen kunnen voorkomen of corrigeren. Ook de beveiliging van de software zal verbeterd worden of de prestatie van de software kan verhoogd worden. We raden u dringend aan om tijdig beveiligingsupdates en andere belangrijke of aanbevolen updates te installeren zodra deze beschikbaar zijn. Door veel uitgevers van software wordt u op de hoogte gesteld wanneer er een update of een nieuwe versie van een programma beschikbaar is. Raadpleeg de Help voor een programma of ga naar de website van de uitgever van de software om te zien of u zich kunt aanmelden voor productondersteuning of kunt instellen dat updates automatisch worden geïnstalleerd door het programma.

1.2 Wat kunt u zelf onderhouden en wat kunt u beter aan de professional overlaten?
Indien u een website heeft met een CMS zoals WordPress, Joomla of misschien een andere variant, dan is het updaten van uw software vrij gemakkelijk uit te voeren. Zodra u inlogt op het CMS krijgt u automatisch een melding dat er updates beschikbaar zijn voor de software waar de website gebruik van maakt. U klikt erop en de update installeert zich vanzelf. Er is echter een ‘maar’. Niet alle CMS- en plug-in updates zijn namelijk feilloos te installeren waarbij een website correct blijft functioneren na de installatie. In sommige gevallen is een herstel van bepaalde functionaliteiten nodig. Dit heeft te maken met de compatibiliteit van de software onderdelen onderling. Zijn ze wel of niet goed op elkaar afgestemd.

Voor een onervaren gebruiker kan het lastig zijn om snel de correcties door te voeren. Daarom heeft Nex Studio de updateservice in het leven geroepen. Voor degene die een kwalitatief hoogwaardige website ambieert en zelf nog niet veel kennis heeft van WordPress is deze service een goede uitkomst! Nex Studio controleert uw website op mogelijke verbeteringen en informeert u hierover. Daarnaast wordt uw website up to date gehouden met de laatste versie van de gebruikte software voor uw website.

De voordelen

  • Back-up: bij door ons uitgevoerde updates wordt een volledige back-up gemaakt van uw website.
  • U heeft geen technische kennis nodig over het updaten.
  • Voordelig uw website beveiligd
  • WordPress website onderhoud door professionals

Got Something To Say:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *